За еволюцията движещо не е привличането към русите, а към младите  Жените обаче харесват мъже с

...
За еволюцията движещо не е привличането към русите, а към младите  Жените обаче харесват мъже с
Коментари Харесай

Дарвин проверява сред джентълмени мита, че блондинките са по-секси, но не го доказва

За еволюцията движещо не е привличането към русите, а към младите
 Жените обаче харесват мъже с тъмни коси – изглеждат зрели, но и в силата си

Мерилин Монро е брюнетка, със смяната на цвета кариерата ѝ потегля

Заради почитателки и за да пести пари, ранният Елвис Пресли използва черна вакса за обувки

Митът, че русокоските са по-секси, е стабилно поверие, публикувано измежду джентълмените от европеидната раса и изключително измежду северните нации.

Това е мит, за който има няколко “научни ” аргумента, които не са потвърдени. Едната догадка е, че русите дами отделят повече естрогени - женски полови хормони, и затова са по-плодовити. От няколко века се счита, че праисторическите мъже от Северна Европа подсъзнателно са били привличани от руси дами, тъй като по този начин си подсигурили многолюдно семейство и надлежно работна ръка.

10 години откакто разгласява “Произходът на типовете ”, даже Чарлз Дарвин се заема да търси връзката сред русата коса и половото привличане, само че откакто не открива никакви податки, самичък изоставя тематиката, написа лондонският вестник “Телеграф ”.

По-нови проучвания преформатират възгледа на праисторическите джентълмени. В русата коса те съзирали младост, т.е. в действителност възможност от по-голям фертилитет. Но в действителност това, което е движело еволюцията на индивида, е привличането към млади дами. А косата, преди да побелее, при възрастните от бялата раса първо потъмнява. С една дума - естествено русата коса подсигурява младост.

Тъй или другояче социокултурният фатализъм, че русите са по-секси, съществува. Вероятно се подхранва и от кино лентата с Мерилин Монро “Джентълмените избират русокоски ”.

Куриозното е, че Монро е перхидролена русокоска - действително е тъмна, само че се изрусява, с цел да ѝ потръгне кариерата.

Заради етични и религиозни задръжки обаче никой не смее да каже истината за половото увлечение на мъжете към русото. То не е поради комплицирани недоказани връзки сред меланина и естрогена, а поради влечението към младото тяло.

И противоположното - дамите са привлечени повече от мъже с тъмна коса, тъй като наподобяват по-зрели, само че и в силата си. Например Елвис Пресли е боядисвал русата си коса черна, с цел да наподобява по-секси за почитателките си. Първоначално го е правел с черна вакса за обувки, с цел да икономисва разноски за брилянтин.

Няма нито един, какъвто и да е породист белег, който да се свързва с намалена просветеност при русокоските. Напротив, множеството дами на управителни позиции са руси и по тази причина се приема, че вицовете за тях ги съчиняват от злоба брюнетките. А сходни шегички са просто демонстрация на расизъм.

Българските блондинки под прикритие харесват вицовете за себе си

“Като излизам от у дома, имам фиксация да се връщам по няколко пъти, с цел да ревизира дали съм изключила ютията ”, смее се водещата в Българска национална телевизия Аделина Радева. Заради натовареното ежедневие, в което се постанова да мисли за няколко неща по едно и също време, от време на време се случва вместо за нейната емисия, да влезе и да написа в тази на различен сътрудник, който излиза в ефир преди нея или е в по-късен час.

Наталия Симеонова пък въобще не може да се сети за някаква неразбория или смешни случки, тъй като е брюнетка под прикритие, както сама се майтапи тя.

Две русокоски си приказват. Едната пита другата:

- Муци, кое е по-близо - Луната или Париж?

- Ама, муци, доста си елементарна. Ти, като отвориш прозореца, кое първо виждаш - Луната или Париж?

Това е обичаният анекдот на актрисата Деси Бакърджиева. Дълги години тя е червенокоса, само че поради сериала “Фамилията ”, в който участваше, смени цвета си на рус. Тогава сътрудниците ѝ непрестанно се майтапят с нея, като ѝ описват вицове за русокоски, които тя помни и до през днешния ден. “Всеки милиардер има русокоска до себе си. Това е лаф, който постоянно съм харесвала, само че до мен няма милиардер, тъй че очевидно правилото не важи ”, споделя актрисата. А другият ѝ обичан анекдот е:

Как може една русокоска да направи доста бързо един човек милионер? Когато преди този момент е бил милиардер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР